Strategisk Indkøber til Air Greenland – en yderst attraktiv stilling i Grønlands nationale luftfartsselskab!

Har du erfaring med planlægning og gennemførsel af indkøbsprojekter? Er du strategisk tænkende, initiativrig, målrettet og resultatorienteret? Er du i dit nuværende job ansvarlig for udarbejdelse af udbudsmateriale og gennemførelse af udbudsprocesser?

Så har vi muligvis jobbet til dig!

Vi søger en Strategisk Indkøber til vores kunde Air Greenland A/S, Grønlands nationale luftfartsselskab. Selskabet er etableret tilbage i 1960. Dengang hed det Grønlandsfly men skiftede i 2002 navn til Air Greenland og har i løbet af 50 år gennemlevet en rivende udvikling. Fra vandfly til jetfly, fra helikopterservice til ruteflyvning med fastvingede fly. Dengang som nu varetager Air Greenland beflyvningen i et arktisk luftrum, der byder på helt særlige udfordringer.

Air Greenland ejer eller er medejer af en række datterselskaber nemlig Hotel Arctic, Grønlands Rejsebureau, World of Greenland, Nordurflug og Norlandair. Selv er Air Greenland ejet af Grønlands Selvstyre og Den Danske Stat.

Jobbet
Som Air Greenland’s nye Strategiske Indkøber bliver du ansvarlig for planlægning og gennemførsel af indkøbsprojekter.
Du vil referere til selskabets CFO.
Som Strategisk Indkøber vil dine primære ansvarsområder være følgende:

 • Planlægning og gennemførsel af indkøbsprojekter i samarbejde med den enkelte afdelingsansvarlige.
 • Udarbejdelse af udbudsmateriale og gennemførsel af udbudsprocesser
 • Generelle kontraktforhandlinger
 • Udførsel af omkostningsanalyser og identificering af besparelsespotentialer
 • Udvikling og vedligeholdelse af leverandørsamarbejde
 • Kontraktadministration og opfølgning
 • Udarbejdelse af udbudsmateriale og gennemføre udbudsprocesser sammen med relevante afdelingsansvarlige
 • Udarbejde årsplaner for indkøb med mål og KPI’er
 • Indgå indkøbsaftaler med et veldokumenteret aftalegrundlag under hensyntagen til indkøbsstrategi og AG strategi
 • Sikre optimalt indkøb af ikke direkte omkostninger
 • Omsætte data, analyser samt handlingsplaner til indkøbsstrategier for de enkelte forretningsområder
 • Planlægge, analysere og udvælge leverandører i samarbejde stakeholdere
 • Benchmark af leverandørporteføljen ud fra definerede KPI’er for leverandørperformance
 • Løbende optimering af og opfølgning på leverandørperformance
 • Optimering og systematisering af indkøbsprocesser, værktøjer og metoder

Sekundære opgaver

 • Deltage i udviklingsprojeter
 • Udarbejdelse og varetagelse af ad hoc analyser og opgaver

Personlige kompetencer
Vi leder efter en udadvendt og struktureret person med gode kommunikations- og analytiske evner. Du er let at samarbejde med og forstår vigtigheden i at overholde deadlines. Du er initiativrig og god til at sætte dig ind i dine kollegaers udfordringer. Du kommer gerne med løsninger, samtidig med du bevarer helhedsorienteringen.

Faglige kompetencer

 • Minimum 5-8 års med kategori ansvar i en større international virksomhed
 • Ledelsesansvar for en indkøbsafdeling i mellemstor virksomhed
 • Det vil være en fordel, hvis du har været ansvarlig for salg/marketing
 • Gode it-kompetencer og superbruger i excel
 • Du har en god forretnings- og økonomiforståelse

Det forventes ydermere, at du behersker dansk flydende i skrift og tale. Kendskab til det grønlandske sprog og erfaring fra Grønland generelt vil være en fordel, men ikke et krav. Afgørende er det naturligvis også, at du har lyst til en tilværelse i Grønland, hvor du kan få glæde af øens smukke natur og spændende kultur.

Vi tilbyder
Vi tilbyder et job med masser af faglige og menneskelige udfordringer, dygtige kolleger og mange inspirerende snitflader til resten af organisationen. Endvidere er det et job med attraktive ansættelsesforhold, hvor aflønning sker i overensstemmelse med stillingens krav på individuelle vilkår. Hertil kommer årlig feriefrirejse for familien, pensionsordning samt en attraktiv forsikringspakke, der bl.a. omfatter heltidsulykkesforsikring, gruppelivsforsikring samt hospitalsdækningsforsikring. Bolig og flytning kan tilbydes efter gældende regler.
Stillingen er placeret på hovedkontoret i Nuuk og er med tiltrædelse 1. april 2020 eller snarest efter aftale.

Interesseret?
Søg stillingen ved at klikke på ansøgningsknappen, hvor du kan uploade din ansøgning og dit CV.
Hvis du har spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte Partner Dorthe Flies fra Flies HR Consulting på mobil +45 6083 3117, +299 58 3117 eller på dorthe@flieshr.dk.

Flies HR Consulting varetager rekrutteringsprocessen, hvorfor al henvendelse bedes rettet hertil. Vi indkalder løbende relevante kandidater til samtaler – også inden ansøgningsfristens udløb.
Vi glæder os til at høre fra dig!

AIR GREENLAND

Air Greenland har en stolt tradition for at forstå de særlige behov Grønland har til luftfart. Virksomheden servicerer Grønlands befolkning, turister og erhvervskunder under de forhold, som naturen og afstanden mellem byer og bygder skaber. Dette gør virksomheden til et af verdens mest komplekse luftfartselskaber. Virksomhedens ca. 550 ansatte bidrager til en omsætning på 1,2 mia. kr. årligt, hvilket udgør 15 % af Grønlands BNP. Ca. 75 % af de ansatte har arbejdsplads i Nuuk, resterende langs kysten og i København. Grønlandsk er Air Greenlands førstesprog, hernæst kommer dansk og engelsk.

Læs mere om Air Greenland her: www.airgreenland.gl

Privatlivspolitik

Ifølge vores fortrolighedspolitik vil personlige informationer blive behandlet fortroligt og vil kun blive brugt til formål, der beskrives i denne tekst. Vi er forpligtet til at overholde den relevante lovgivning om beskyttelse af personoplysninger. Formålet med indsamlingen af personlige data er at vurdere og kontakte interesserede og kvalificerede kandidater til ledige stillinger i vores virksomhed. Dine data vil blive lagret på sikre servere placeret inden for EU.

Data i denne database kan blive brugt til anonyme statistikker. Oplysningerne vil blive brugt kollektivt og ingen individuelle brugere af databasen kan identificeres ud fra de anvendte oplysninger. Alle data vil blive slettet efter 180 dage. Du kan til enhver tid kontakte os hvis du ønsker, at vi sletter dine data.