Om stillingen
Har du lyst til at arbejde med den grønne omstilling, bidrage til fremtidens energiløsninger og udvikling af vedvarende energi i Grønland?
Så er du måske vores nye kollega i Departement for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø. Vi er en organisation med uformel omgangstone, hvor vi prioriterer vores medarbejderes personlige og faglige udvikling.
I tæt samarbejde med dine kolleger i Afdelingen for Landbrug, Energi og Klima på energiområdet vil du arbejde med den grønne omstilling. Du vil sammen med dine kollegaer være bindeleddet til Nukissiorfiit. Du vil få et spændende og alsidigt job med mange forskellige opgaver. Dine opgaver vil være at drive politikudvikling af energiforsyning og vedvarende energiløsninger, opfølgning på initiativer for energi- og vandforsyning og bidrage til ministerbetjening.
Dine opgaver kan f.eks. bestå af:
- Politiske oplæg og rådgivning af Naalakkersuisut – baggrundsnotater, taler og besvarelse af besvarelse af § 37-spørgsmål, mv.
- Analyse af energipolitiske initiativer – analysearbejde med fokus på Grønlands vandkraftpotentiale og vedvarende energi initiativer.
- Økonomiske beregninger – samfunds- og driftsøkonomiske beregninger relateret til energipolitik.
- Koordinering på tværs af myndigheder og samarbejdspartnere – tæt og tillidsfuldt samarbejde med særligt Nukissiorfiit.
- Kommunikation og formidling – som fx udarbejdelse af pressemeddelelser, taler og bidrag til kampagner.
- Økonomistyring og sagsbehandling – økonomi- og budgetstyring, sagsbehandling samt sekretariatsfunktioner.
Dine opgaver bliver tilpasset dine kompetencer og interesser, så du får mulighed for at arbejde med det, som du brænder for.
Om dig
Vi forestiller os, at du trives med alsidige opgaver og har lyst til at arbejde med vedvarende energipolitik tæt på det politiske niveau. Det vil være en fordel, hvis du har erfaring fra en politisk organisation og/eller fra det private erhvervsliv og indsigt i vedvarende energi, men det er ikke et krav. Du bør have et vist kendskab til det grønlandske samfund og til Nukissiorfiit. Vigtigst er, at du har interesse for energipolitik, og at du har et stort gå-på-mod og trives med at løse opgaver, hvor vi ikke kender resultatet på forhånd. Vi modtager meget gerne ansøgninger fra helt nyuddannede eller personer med en hel del længere arbejds- og livserfaring.
Vi ser derfor gerne, at du:
- Har en relevant faglig uddannelse for eksempel cand.oecon, cand.polit, cand.soc., cand.scient.pol eller lignende.
- Er dygtig til at kommunikere komplekse problemstillinger klart og tydeligt både i skrift og tale.
- Gerne erfaring med beregning af samfundsøkonomiske analyser og/eller driftsøkonomiske beregninger.
- Kan arbejde selvstændigt, løsningsorienteret og have overblik over større projekter.
- Har erfaring fra en politisk styret organisation og/eller det private erhvervsliv.
- Trives med vekslende opgaver.
- Er fleksibel, omhyggelig og har en analyserende tilgang til løsning af problemstillinger.
- Kendskab til grønlandske forhold og sprog vil være en fordel men ikke et krav.
- Viden om energiområdet generelt vil være en fordel.
Om Departement for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø
I departementet er vi ca. 45 medarbejdere, hvoraf afdelingen for Landbrug, Energi og Klima består af ca. 10 medarbejdere inklusive studentermedarbejdere. Derudover er den offentlige forsyningsvirksomhed Nukissiorfiit, Grønlands Elmyndighed, Pinngortitaleriffik og Asiaq underliggende enheder til departementet, mens vi samarbejder med Konsulenttjenesten for Landbrug.
I departementet løfter vi vigtige opgaver for samfundet til gavn for Grønland. Vi prioriterer en god omgangstone og plads til at sætte sit personlige præg på resultaterne. Vi har spændende udviklingsopgaver, og det er vigtigt for os, at du føler, at du kan udvikle dig i jobbet. Ledelsen i departementet går op i at styrke og fastholde høj trivsel. Kendetegn for departementet er, at vi er i bevægelse, og vi er ambitiøse og tager ansvar. Vi står sammen som ét departement, hvor forskellighed er vores styrke. Du skal derfor kunne se dig selv trives i det miljø, og bidrage til at understøtte det.
Løn- og ansættelsesforhold
Løn- og ansættelsesvilkår, herunder ret til til- og fratrædelsesrejse og bohaveflytning, er i henhold til den på tiltrædelsestidspunktet gældende aftale/overenskomst mellem Grønlands Selvstyre og pågældende forhandlingsberettigede organisation. Ansættelse sker som AC-fuldmægtig, og ansættelse som specialkonsulent eller chefkonsulent kan tilbydes til kandidater med de rette dokumenterbare kompetencer.
Arbejdstiden er som udgangspunkt 40 timer om ugen. Der vil både være mulighed for en tidsubegrænset fastsansættelse samt ansættelse i en tidsbegrænset stilling. Der kan ansættes flere på dette opslag.
Tiltrædelse 1. november eller hurtigst muligt derefter.
Ansøgningsfrist er 26. november 2024. Vi afholder løbende ansættelsessamtaler.
Bolig
Der anvises ikke personalebolig til stillingen. Såfremt en ansøger allerede har personalebolig gennem ansættelse i Grønlands Selvstyre, bibeholdes ret til anvist personalebolig. Personaleboligen er knyttet op på ansættelsesforholdet, og skal fraflyttes ved ansættelsesforholdets ophør.
Yderligere oplysninger
Hvis du vil vide mere om stillingen eller har spørgsmål til, hvordan det er at arbejde i Grønlands Selvstyre, er du velkommen til at kontakte afdelingschef Ane Wraae Nielsen, tlf.: +299 34 59 59.
Indsend ansøgning, CV, uddannelses- og kursusbeviser, samt andre relevante dokumenter ved at trykke ”Send ansøgning”. Vi modtager ikke ansøgninger via e-mail.
NAALAKKERSUISUT
Du finder yderligere information om Naalakkersuisut på www.naalakkersuisut.gl.